KTÜ nasıldır?

Bu bölüme iç mimarlık eğitimi veren üniversiteler hakkında yorumlarınızı yazabilirsiniz...

Moderatör: maglor

KTÜ nasıldır?

Mesajgönderen kerem » 06 Nis 2007 15:01

Sayısal bölümü öğrencisiyim iç mimarlık eğitimi almak istiyorum yanılmıyorsam sayısal puan ile alan 2 üniversite var İTÜ ve KTÜ. İTÜ yü kazanmam düşük bi olasılık fakat KTÜ yü kazanabilecek durumdayım. KTÜ nasıl bir üniversitedir, eğitimi nasıldır. Bu üniversitede eğitim görenler bana açıklamada bulunabilirler mi?
kerem
Üye
 
Mesajlar: 49
Kayıt: 01 Nis 2007 21:22

Mesajgönderen icmimar » 13 Nis 2007 23:01

Arkadaşım mümkünse istanbul da okumaya çalış
Tasarım konusunda kendini ancak orda geliştirirsin ktü eğitimi iyi fakat burada kendini geliştirecek bir imkan yok.
icmimar
Üye
 
Mesajlar: 13
Kayıt: 28 Şub 2007 18:16
Konum: sakarya

Mesajgönderen bittersweet » 14 Nis 2007 22:49

evet istanbul konusunda hak veriyorum..bizim bir hocamız, ''tasarımcı herşeyin en ortasında durmalıdır,ülkenin en gelişmiş şehrinde şehrin tüm mekanlarında,en metropol yerlerde..tasarım yaşamalıdır, nefes almalıdır..tasarımcı herşeyin yenisini,gelişimini takip etmelidir'' demişti..''biz kampüslere tıkılıp kalıcak insanlar diiliz,şehirin göbeğinde yaşamalıyız.'' ve sanırım bu koşulları en iyi sağlayabilecek şehir istanbul ülkemizde..
bittersweet
Üye
 
Mesajlar: 14
Kayıt: 14 Nis 2007 21:56

Mesajgönderen zozo_sumuko » 14 Nis 2007 23:03

arkadaşlar yorumlarınız genel itibari ile doğru sayılır ama, sunu da kabul etmeliyizki tasarım kabiliyeti sadece okuldaki eğitimlerle şekillenen bi olgu değil. istersen en ii okulda eğitim al, eğer bu işe gönül verilmezse hiç bir önemi yok. evet olanak konusunda istanbul iyi bir bölge olabilir ama orası olmuyorsa da vazgecilmemeli ve elimizdeki olanaklarla en iyi olmaya gayret göstermeliyiz.
hepimize kolay gelsin arkadaşlar :wink:
bu arada ben kocaeli iç mimarlık 3. sınıf öğrencisiyim...
zozo_sumuko
Üye
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 14 Nis 2007 22:47

Mesajgönderen thewaterbaby » 17 Tem 2007 17:17

Bende itü istiyordum olmadı ktü deyiz! :) Bence bu tamamen ne kadar istediğine bağlı! Başta korkmuştum şahsen ama iyi yanları olduğu bi gerçek..Mesela ben şu an erasmusla almayadayım. İtü'den bu şansı yakalaman çok daha zor olabilirdi. Nasıl bi eğitim istediğini düşün! Mesela yeteneğe girebilir mimarsinana gidebilir ama bitirme projeni el çizimiyle teslim etmek zorunda kalabilirsin! Yoksa daha teknik bi eğitim mi istersin. Ben bu yandan ktü yü tercih ederim ikide başlıyosun bilgisayarda teslimlere. El çizimi yapmıyomusun evet ama zorunlu değil sana şart koşmuyolar bilgisayarda olmaz gibi...Ben kendimi geliştiririm de diyebilirsin ama okulun geliştirebilmesi ve daha çok yararlanabileceğin biyerde olmak bence güzel. Kampüs yaşamı gayet eğlenceli öğrenci faaliyetleri iyi. Hocalar girer derslere. Kendileri özel üniversitelere derse gidip yerlerine asistanları asla sokmazlar. Yazınıda İstanbul'da staj yaparak geçirirsin sende artık bizim gibi..Zaten İstanbul'dan kalkıp oraya gittik diye hayıflanmalar inan birinci dönem sonuna kadar bitiyor. İkinci döneme de uzarsa sende benim gibi Almanya'ya gelirsin. :)
thewaterbaby
Üye
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 17 Tem 2007 16:55


Dön Üniversiteler Hakkında Yapılan Yorumlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

cron