İç Mimarlık Yetenek Sınavları

Bu bölümde devlet üniversitelerini tanıtabilir, aynı şekilde yorumlar yapabilirsiniz...

Moderatör: maglor

İç Mimarlık Yetenek Sınavları

Mesajgönderen iç'limimar » 05 Tem 2013 15:02

Öncelikle herkese merhaba. Siteye yeni üye oldum, çok faydasını göreceğim kesin :)
Bu sene üniversite sınavlarına girdim. İç mimarlık konusunda bayağı bilgi aldım, dersleri falan araştırdım, mimarlarla konuştum ve tam bana göre olduğunu gördüm. Çok çok istiyorum, başarılı olacağıma da inanıyorum. Tercih listem de belli fakat bazı devlet üniversitelerinin de yetenek sınavı yaptığını duydum (Kocaeli üni. gibi) O konudan biraz ürküyorum. Ne sorarlar, ne yaptırırlar, resim yeteneğinin ne kadar olması gerek gibi bir sürü soru işareti var kafamda. Sayısal öğrencisiyim, yetenek sınavı yapmayan bir üniversitenin iç mimarlık bölümünü mü tercih etmeliyim yoksa yetenek sınavı kurslarına gidip iç mimarlık yetenek sınavına mı girmeliyim? Bir de mesela Kocaeli üniversitesi geldi diyelim. Yetenek sınavına girdim, geçemedim, 1 yılım heba mı olacak? Sizlerden bu konu hakkında yardım istiyorum. Aydınlatırsanız çok mutlu olacağım. :)
'Hayat, sevince güzel...'
Kullanıcı avatarı
iç'limimar
Üye
 
Mesajlar: 5
Kayıt: 05 Tem 2013 14:36

Re: İç Mimarlık Yetenek Sınavları

Mesajgönderen mynes » 09 Tem 2013 14:20

Kocaeli üniversitesi iç mimarlık bölümü yetenek sınavı ile öğrenci almıyor. Yetenek sınavı ile öğrenci alan iç mimarlık bölümlerine yerleşmek için üniversite sınavında barajı geçip yetenek sınavını kazanmak yeterli. Eğer yetenek ile almayan bir iç mimarlık bölümünü kazanacak puana sahipseniz, yetenek sınavı ile öğrenci alan bir iç mimarlık bölümünü tercih etmenin pek mantıklı olacağını düşünmüyorum. Olağanüstü çizim yeteneğiniz vardır, ancak o zaman yetenek ile alan bir iç mimari bölümünü tercih etmek mümkün olabilir. Onun dışında sadece puan ile alan bir iç mimarlık bölümüne yerleşme imkanı varken; üzerine bir de yetenek sınavına girmek kendinizi gereksiz yere riske atmak demektir.

Ayrıca üniversite yerleştirme klavuzunu dikkatlice inceleyin. Orada hangi üniversitelerin hangi puan türü ile aldığını ve ek olarak yetenek sınavı yapılıp yapılmadığını belirtirler.
mynes
Üye
 
Mesajlar: 15
Kayıt: 15 May 2013 12:50

Re: İç Mimarlık Yetenek Sınavları

Mesajgönderen iç'limimar » 09 Tem 2013 22:26

çok teşekkür ederim. :)
'Hayat, sevince güzel...'
Kullanıcı avatarı
iç'limimar
Üye
 
Mesajlar: 5
Kayıt: 05 Tem 2013 14:36


Dön Devlet Üniversiteleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron