Yüksek Lisans Eğitimi

Yüksek lisans doktora eğitimi ile ilgili tüm konular bu başlık altında toplanabilir.

Moderatör: maglor

Yüksek Lisans Eğitimi

Mesajgönderen basser » 24 Ağu 2008 14:00

Merhaba ben 17 yaşındayım.Çok istekli olsam da seçmiş olduğum alan dolayısıyla mimarlık ya da peyzaj mimarlığı tercih edemiyorum.Bu nedenle öncelikle eşit ağırlık2 puanıyla girebileceğim iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümlerini (Bildiğim kadarıyla bu bölüm sadece Hacettepe,Bilkent ve İzmir Ekonomi Üniversitelerinde var)tercih edip o üniversitelerden mezun olduktan sonra 2 yıllık bir yüksek lisans eğitimiyle mimar yada peyzaj mimarı olmayı düşünüyorum.Yalnız bir çok üniversitenin internet sitesinde bu iki alanda yüksek lisans eğitimi alabilecek olan öğrencilerin arasında sadece iç mimarlık mezunları var.İç mimarlık ve çevre tasarımı belirtilmiyor.Bu fark yüksek lisans okuma hakkına erişebilmek için bir sorun teşkil eder mi?Bu konuda şüpheli olmamın en büyük sebeplerinden biri de mimarlık,peyzaj mimarlığı gibi mesleklerin sayısal puanıyla tercih edilebilmesi fakat iç mimarlık ve çevre tasarımının eşit ağırlık puanıyla tercih edilebilmesi.şimdiden teşekkürler...
basser
Üye
 
Mesajlar: 3
Kayıt: 26 Tem 2008 16:02

Mesajgönderen creator » 24 Ağu 2008 15:50

İç mimarlık yada iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünden mezun olunduğu takdirde mimarlıktan ya da peyzajdan yüksek lisans yapılırsa, o kişi yüksek iç mimar unvanını alır. Mimarlar odasına kayıt olamaz. Mimarlık ya da peyzaj mimarlığı mesleğini icra edemez.
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin
 
Mesajlar: 1008
Kayıt: 18 Şub 2007 13:56
Konum: İSTANBUL

Mesajgönderen bebek » 24 Ağu 2008 22:21

Benim sanırım anlayamadığım noktalar var. Yüksek iç mimar olunca neden iç mimarlar odasına kayıt olamıyoruz; mimarlık yapmak ayrı mesele de yüksek lisansını yapıp nasıl o mesleği icra edemezsiniz ki?
Konuyu biraz daha genişleterek bizi aydınlatabilir misiniz? Ya da herhangi bir kaynağa ve yönetmeliğe yönlendirir misiniz?
bebek
Üniversite Temsilcisi
 
Mesajlar: 113
Kayıt: 11 Ağu 2008 23:03
Konum: İzmir

Mesajgönderen basser » 26 Ağu 2008 14:33

Haklısın creator ama bu her üniversite için geçerli değil. Bazı üniversitelerde yüksek iç mimar unvanı alırken bazı üniversitelerde yüksek mimar unvanı alabiliyorsun. Benim sormak istediğim üniversitelerin internet safalarında mimarlık yüksek lisansı yapabilicek öğrencilerin arasında iç mimarlık ve çevre tasarımı yerine iç mimarlık yazmasının iç mimarlık ve çevre tasarımı öğrencilerinin mimarlık yüksek lisansı yapamayacağı anlamına gelip gelmediği..
basser
Üye
 
Mesajlar: 3
Kayıt: 26 Tem 2008 16:02

Mesajgönderen Zeky » 26 Ağu 2008 15:56

Basser ikiside aynı. Kafana takmanı gerektiren birşey yok ikisindede yüksek lisansı mimarlık üzerine yapabiliyorsun.
Kullanıcı avatarı
Zeky
Üye
 
Mesajlar: 292
Kayıt: 04 Mar 2008 20:47

Mesajgönderen TeknikDestek » 26 Ağu 2008 18:03

bebek yazdı:Benim sanırım anlayamadığım noktalar var. Yüksek iç mimar olunca neden iç mimarlar odasına kayıt olamıyoruz; mimarlık yapmak ayrı mesele de yüksek lisansını yapıp nasıl o mesleği icra edemezsiniz ki?
Konuyu biraz daha genişleterek bizi aydınlatabilir misiniz? Ya da herhangi bir kaynağa ve yönetmeliğe yönlendirir misiniz?


Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Mimarlıktan yüksek lisans yapıldığı takdirde iç mimarlar odasına kayıt olunabiliyor. Fakat mimarlar odasına kayıt yapılamıyor.
This site designed by Alp Buğra...

Hosting Services =>Hosting Services Powered by Alp Buğra...
Kullanıcı avatarı
TeknikDestek
Site Admin
 
Mesajlar: 102
Kayıt: 25 Şub 2007 01:09
Konum: Merkez, Türkiye

Re: Yüksek Lisans Eğitimi

Mesajgönderen shrpln » 17 Oca 2011 21:43

Merhabalar iç mimarlıkta yüksek lisans yapma hakkında forumda konulara bakıyordum. Sormak istediklerim var ben şehir ve bölge planlama mezunuyum ve iç mimarlıkta yüksek lisans yapmak istiyorum. Birkaç arkadaşım şehircilerin iç mimarlık ve cevre tasarımı gibi bir bölümde yüksek lisans yapamayacağından bahsetmişti bu doğru mu? Birde yüksek lisans yapılıyorsa yüksek için başvurduğumda okullarda nelerle karşılaşacağım. Yetenek sınavı ve mülakatlarda neler soruluyor. Lisans için yapılan yetenek sınavı ile yüksek lisans için yetenek sınavı yaklaşık aynı mı yani karakalem model çizmem mi istenecek. Bir de İngilizce sorunu var aklımda KPDS ye girdim ancak 58 almışım sanırım 60 isteniyor genelde. :(
Esra DUMAN
shrpln
Üye
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 17 Oca 2011 21:32
Konum: ankara/istanbul

Re: Yüksek Lisans Eğitimi

Mesajgönderen creator » 18 Oca 2011 00:10

Lütfen imla kurallarına uygun bir biçimde mesajlarınızı yazınız. Mesajınız tarafımızdan düzeltilmiştir. Sorunuzun cevabına gelince;
değil iç mimarlıktan, işletmeden bile yüksek lisans yapabilirsiniz. Yetenek sınavına girmenize gerek olmaz sanırım. Çünkü size verilecek eğitim akademik anlamda bir eğitim. Yani iç mimarlıkta yüksek lisans yapabilirsiniz ama iç mimarlar odasına kayıt olamazsınız. Aynı şekilde mimarlıkta da yüksek lisans yapsanız mimarlar odasına kayıt olup mimarlık yapamazsınız. Size verilecek eğitim lisans eğitimi değildir. O nedenle yetenek sınavı veya mülakat gibi bir durum söz konusu olamaz. Kontenjanlar boşsa alabilirler. Ama dolu ise iç mimarlık veya mimarlık mezunlarına öncelik verirler. Öğrencilerin yüksek lisans yapmasını akademisyenler de ister çünkü onlar da yetiştirdikleri öğrenci başına ek ücret alırlar. Eğer yetenek sınavı gibi bir durum söz konusu olursa yalnızca lys puanı ile öğrenci alan iç mimarlık bölümlerine de başvurabilirsiniz.
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin
 
Mesajlar: 1008
Kayıt: 18 Şub 2007 13:56
Konum: İSTANBUL

Re: Yüksek Lisans Eğitimi

Mesajgönderen shrpln » 18 Oca 2011 01:03

Zamanım kısıtlı olduğundan hızlı yazmak durumunda kaldım. İmla hataları için özür dilerim. Cevabınız için teşekkür ederim.
Esra DUMAN
shrpln
Üye
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 17 Oca 2011 21:32
Konum: ankara/istanbul


Dön Akademik Kariyer

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir