Dekonstrüktürivzm ve Kreş !

Bu bölümde iç mimarlık öğrencileri iç mimari proje dersleriyle ilgili projelerini sunabilir ve fikir alışverişinde bulunabilirler...

Moderatör: maglor

Dekonstrüktürivzm ve Kreş !

Mesajgönderen T-Cetveli » 07 Kas 2009 21:02

Böyle bir proje düşünüyorum arkadaşlar.Amacım, kreş tasarımında işlevselliğin gölgesinde kalan estetiğin hakkını vermek.Dekonstrüktivizm bir kreş için iddialı bir üslup biliyorum ancak renkler ve 3.boyutta keskin hatları kaybederek çocuklara görsel bir heyecan vermek istiyorum.

İlgili ve bilgili arkadaşlar! Tıkandığım konu ise çok basit :)

Analojik form (doğada olan herhangi bir objeden esinlenmek) kullanmak istiyorum.Böyle bir konseptte ne gibi bir objeye tasarımımda baş rol verebilirim acaba?

Engin ufuklarınızın mahsüllerini bekliyorum :)

Teşekkürler.
T-Cetveli
Üye
 
Mesajlar: 34
Kayıt: 31 Eki 2007 21:12

Mesajgönderen creator » 09 Kas 2009 14:05

Analojik tasarım dendiğinde benim ilk aklıma gelen katalanların ünlü mimari Antonio Gaudi'dir. Gaudi'nin eserlerinde analojik formların en derin örneklerini görmek mümkündür. Kendisi doğa ile iç içe yaşamış doğadan keyif almış ve doğaya mimar gözüyle bakmış ve gördüklerinden özgün tasarımlar sentezlemiş bir mimardır. Gaudi'nin eserlerini incelemenizi öneririm.

Dekonsturtivizm denildiğinde ise aklıma ilk gelen isimler Daniel Libeskind, Frank Gehry, Rem Koolhaas olmuştur. Onların da çalışmalarını inceleyebilirsiniz. Ancak bu isimlerden Gehry kendisinin dekonstruktivist olduğunu kabul etmez. Kendisini farklı bir uslupta tanımlar... Rem Koolhas'ın da cctv(Çin Devlet Televizyonu) Binasını incelemeni öneririm.

Bunlar umarım biraz yol gösterir. Ama fikir konusunda kesin birşey söyleyemeyeceğim proje sizin projeniz. Tasarımcı sizsiniz... 8)
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin
 
Mesajlar: 1008
Kayıt: 18 Şub 2007 13:56
Konum: İSTANBUL

Mesajgönderen T-Cetveli » 18 Kas 2009 22:33

zor oluyormuş be :)
T-Cetveli
Üye
 
Mesajlar: 34
Kayıt: 31 Eki 2007 21:12


Dön İç Mimari Projeler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

cron