V. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması 2009

Bu bölümde iç mimarlık yarışmalarını ilan edebilir ve yarışmada alınan ödüller hakkında görüş ve düşüncelerinizi belirtebilirsiniz...

Moderatör: maglor

V. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması 2009

Mesajgönderen creator » 10 Mar 2009 19:31

Başlangıç Tarihi: 09/02/2009

Bitiş Tarihi: 20/07/2009

İlk kez “engelliler için ev mobilyası” tasarlanacak

MOSDER’in düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın beşincisi için başvuru süreci başladı. Yarışma, öğrencilerin yanı sıra bu yıl ilk kez tasarım alanında eğitim almış ya da bu alanda çalışan profesyonellerin katılımına açıldı. “Engelliler için Ev Mobilyası” başlıklı özel kategoride, ilk kez engelliler için konforlu yaşam üniteleri tasarlanacak.


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Geride bırakılan dört yarışmada, binlerce Lira para ödülünün yanı sıra onlarca gence iş ve staj olanakları sunulurken, Türk tasarımcılarının ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışı mobilya fuarlarında yer alması sağlanmıştı. Bu yıl yarışmanın öğrencilerin yanı sıra tasarım alanında eğitim almış ya da bu alanda çalışan herkesin katılımına açılması ile birlikte çok daha fazla ses getirmesi bekleniyor.

Başvuru süreci 09 Şubat 2009 itibariyle başlayan yarışmaya, öğrenciler geçen yıllarda olduğu gibi yine yatak odası takımı, yemek odası takımı, genç odası, salon takımı, Kanepe işlevini yerine getiren çok işlev amaçlı fonksiyonel nitelik taşıyan mobilya, hizmet ve servis elemanı dallarında katılabilecekler. Tasarım alanında eğitim almış ya da bu alanda çalışan herkesin başvurabileceği özel kategori için ise, bu yıl “Engelliler için Ev Mobilyası Tasarımı” konsepti seçildi. Böylelikle ilk kez “engelliler için ev mobilyası” tasarlayanlar ödüllendirilecek.

Öğrenciler arasından birinciliği göğüsleyecekleri 6 bin, ikincileri 4 bin, üçüncüleri 2 bin Lira para ödülünün yanı sıra yine iş, staj, fuarlara katılım ve tescil haklarının alınması gibi olanaklar bekliyor. Engelliler için Ev Mobilyası kategorisinde birinciliğe değer bulunan proje sahibine 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin Lira para ödülü verilecek.

Aynı zamanda yarışmanın sponsoru olan Adres Patent firması tarafından tüm kategorilerde derece alan 35 projenin tasarım tescilleri ücretsiz olarak yapılacak ve proje sahiplerine temsil edecek. Adres Patent tarafından ödül alamayan tasarımların tescili %50 indirimli (devlet harçları hariç) olarak yapılacaktır.

Son başvuru tarihi 20 Temmuz 2009. Başvurular doğrudan MOSDER’e yapılmaktadır.

Kaynak: Mosder tasarım yarışması 2009
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin
 
Mesajlar: 1008
Kayıt: 18 Şub 2007 13:56
Konum: İSTANBUL

Dön İç Mimarlık Yarışmaları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron