MUTFAK BAKIMI

Bu bölümde mutfak örneklerini foruma gönderebilir,aynı şekilde forumdan temin edebilirsiniz.Mutfak tasarımı hakkında fikir alışverişinde bulunabilirsiniz...(unutmayalım ki önemli olan paylaşmaktır)

Moderatör: maglor

MUTFAK BAKIMI

Mesajgönderen m.veysel » 25 Ara 2009 18:48

Lamine Yüzeyler (Kapak, Tezgah, Görünen Yan, Panel)

Mutfağınızda kullanılan Lamine yüzeylerde, temizlik sırasında mutlak suretle olarak Pamuklu nemli bezler kullanılmalıdır. Temizliğin duru su, sabunlu su, cam temizleyici sıvılar, ağır alkali eleman içermeyen sıvı temizleyiciler ile yapılması ve temizlik sırasında baskı uygulamak suretiyle ovma işlemi yapılmaması gerekmektedir. Yüzey üzerinde herhangi bir nedenle oluşabilecek leke oluşumlarını önleyebilmek için sulandırılmış ispirto ve gaz yağından yararlanmak mümkündür. Lamine yüzey hasarlarında tamirat mümkün olmadığı için bu gibi yüzeylere uygulanan temizlik ve benzeri işlemler sırasında özellikle itinalı davranılması tavsiye edilmektedir.

Uyarılar :

Tezgah,üzerinde herhangi bir şeyin kesilebileceği bir yüzey olarak kesinlikle kullanılmamalıdır.
Ocaktan çıkarılan tabanı sıcak kaplar tezgah üzerine direkt temas edecek şekilde bırakılmamalıdır.
Tezgahın birleşim yerleri özellikle süpürgelik ve eviye kenarları mümkün mertebe sudan korunmalı, tezgah üzerinde herhangi bir yerde su birikmesi engellenmelidir.
Tezgah yüzeyine sert ve sivri cisimler ile darbe vurulmamalıdır.
Boyalı Yüzeyler (Kapak, Görünen Yan, Panel)

Mutfağınızda kullanılan Boyalı yüzeylerde, temizlik sırasında mutlak suretle temizleme aracı olarak Pamuk esaslı nemli bezler kullanılmalıdır. Temizlik maddesi olarak Duru su, sabunlu su, cam temizleyici sıvılar kullanılması ve temizlik sırasında baskılı bir şekilde ovma yapılmaması gerekmektedir. Yüzey üzerinde herhangi bir nedenle oluşabilecek leke oluşumlarını önleyebilmek için çıkmayan ve kurumuş lekeler için sirke kullanılmasını tavsiye etmekteyiz.

Uyarılar :

Boyalı yüzeylerde kesin suretle toz ve krem temizleyiciler kullanılmamalıdır.
Boyalı yüzeyin üzerine ser ve sivri cisimler ile darbe vurulmasından kaçınılmalıdır.
Tezgah altı ve yanı dolapların kapak üstleri ve yanakları mutlak suretle sudan korunmalı, eğer su ile teması gerçekleşmiş ise en kısa sürede kurulanmalıdır.
Masif Ahşap ve Doğal Kaplama (Kapak, Gövde, Tezgah Alnı, Panel)

Mutfağınızda kullanılan Masif Ahşap ve Doğal Kaplama ürünlerin yüzeylerinde, temizlik sırasında mutlak suretle temizleme aracı olarak Pamuklu nemli bezler kullanılmalıdır. Temizlik maddesi olarak ise duru su, sabunlu su, su çözücü ve/ya çözücü olmayan maddelerin kullanılması ve temizlik sırasında baskılı bir şekilde ovma yapılmaması gerekmektedir. Güneş ışığının ahşap yüzeylere direkt teması yüzey üzerinde ağartıcı bir etki bırakabileceği için Ahşap yüzeyler direkt güneş ışığı ile temastan korunmalıdır.

Uyarılar :

Bu tip yüzeylerde temizleme işlemi sırasında kesinlikle yüzeyi aşındırıcı, asitli ve toz temizleyiciler kullanılmamalıdır.
Masif Ahşap ve Doğal Kaplama ürünlerin aşırı nemli veya nemsiz ortamlarda zarar görebileceğinden eğer mobilya bu gibi aşırı nemli ya da nemsiz bir ortama maruz kalacak ise bu konunun sipariş aşamasında belirtilmesi gerekmektedir.
Tezgah altı ve yanı, dolapların kapak üstleri ve yanakları, mutlak suretle sudan korunmalı, eğer su ile teması gerçekleşmiş ise en kısa sürede kurulanmalıdır.
Yüzeyler darbelerden ve çiziklerden korunmalıdır.
Akrilik Yüzeyler :

Mutfağınızda kullanılan Akrilik yüzeylerde, temizlik sırasında mutlak suretle temizleme aracı olarak nemli bezler ve ıslak bulaşık süngerleri kullanılmalıdır. Temizlik maddesi olarak ise sıvı deterjanlar, amonyak esaslı temizleyicilerin kullanılması gerekmektedir. Yüzey üzerinde oluşabilecek çok inatçı lekeler için özel yüzeyli renkli sert bulaşık süngerleride kullanılabilir.Yüzey mutlak suretle asitli ve çözücü maddelerden korunmalıdır.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

Bu bölümde siz değerli tüketicilerimizin de kolayca uygulayabileceği bazı kontrol usulleri ile mobilyalarınızda ileride meydana gelebilecek kullanım kaynaklı sorunlarınız en aza indirgenebilecek ve bazı basit uygulamalar ile yıllarca zevkle kullanım olanağınız olacaktır.

Mobilyalarınızda kullanılmış olan MDF ve yonga levha malzemeler ağaç esaslı olup, bu malzemeler üretim esnasında suya karşı maksimum korumaya sahip hale getirilmiştir. Fakat kılcal ve montaj boşluklarından suyun sızması ile ağaç esaslı malzemelerde şişme ve ayrılma gibi durumlar oluşabilir. Bunu önlemek için mutlak suretle mobilyalarınızı kullanmaya başlamadan önce tesisatınızda su sızması olup olmadığını ve mobilyalar üzerinde temizlik veya herhangi bir sebeple su birikmelerinin olup olmadığına dikkat ediniz.
Ocağınızda kaynayan sudan çıkan buhar, dolap kapaklarınıza ve dolap yanlarına zarar verebileceğinden davlumbazınızı buhar oluşumlarına karşı kullanmayı ihmal etmeyiniz. Eğer bu yüzeyler üzerinde buhar yoğunlaşması oluşmuş ise mutlak suretle yüzeyleri kurulayınız
Dolap kapaklarınızın hareketini sağlayan menteşeleriniz kapak yükünü taşımak üzere dizayn edilmiş olup, kapakların üzerine ek yüklerin gelmesi menteşelerde ileriye dönük sarkma problemleri yaratabilir. Ayrıca menteşelerinizin daha uzun ömürlü ve sorunsuz çalışması için 6 ayda bir az miktarda makina yağı ile yağlamanız tavsiye edilmektedir.
Raflarınıza 30 kg. yükten fazlasını koymayınız. Zira raflarınız 30 kg yük taşı taşıyacak şekilde dizayn edilmiştir. Özellikle rafınızı tutan 4 adet raf piminin düzgün şekilde monte edildiğini ve iyice yuvasına yerleştiğini kontrol ediniz. Yerini değiştirdiğiniz rafların pimlerini takarken mutlaka yuvasına tam olarak oturmasını sağlayınız.
Kapağa monte edilmiş çöp kutuları dolduğunda çöpleri bastırarak sıkıştırmayınız. Bu itiibarla hem kapağınızın sarkmasını engellemiş olacak hem de çöp kutularınızın bağlantı yerlerinden kırılmasını önlemiş olacaksınız.
Mobilyalarınızı temizlerken özellikle eviye montajı sonrası su izolasyonu için kullanılmış silikon malzemeleri kesinlikle bulunduğu yerden kaldırmayınız. Eğer görüntüyü bozucu bir şekilde silikonlama işlemi gerçekleştirilmiş ise montajı gerçekleştiren yetkili servise haber vererek düzelttiriniz.
Eviyelerinize bakım ve temizlik işlemlerini önceki bölümde açıklanan malzeme tanımlarına uyan şekilde gerçekleştiriniz. Akrilik esaslı tezgahlar gevrek malzeme oldukları için özellikle ışıl şoklardan koruyunuz.
Tezgâh üzerinde herhangi bir sebeple oluşabilecek ani ısı değişiklikleri tezgahınızın çatlamasına ve tamiri mümkün olmayan arızalara sebep olabilir.
Mobilyalarınızla ilgili herhangi bir işlem yaptığınız takdirde mutlaka firmamız yetkililerinizden onay alarak yetkili servislerimize yaptırınız. Yetkili servisimiz dışında yapılan müdahaleler garanti haricidir.
Mobilyalarınızla beraber gelen cihazlarınızın kullanma ve bakım talimatları için cihazınızla birlikte verilen dokümanları referans alınız.
Dolapların, Ahşap çatal bıçak gözlerini, mobilya ile gelen herhangi bir ahşap bölmeyi kesinlikle bulaşık makinesinde veya su altında yıkamayınız. Temizlik için cam temizleyici sıvılar, nemli bez veya nemli sabunlu bez ile silip kurulayınız.
Mobilyanızın ahşap bölümlerini mutlak suretle nemden koruyunuz. Ahşap tabaklık rafına kesinlikle ıslak tabak koymayınız. Islak tabaktan süzülen sular tabaklığınızın içinde birikerek hasara neden olup ve şişmeler oluşacaktır. Eğer ıslak tabak koyduysanız su biriken bölgeyi en kısa zamanda kurulayınız
İçeriğinde gibi solvent maddesi olan malzemelerle yapılacak işlemler mobilyanızın metal aksamına zarar verebileceğinden bu gibi malzemelerle yapılacak çalışmaları mutfak mobilyası montajı öncesinde yaptırınız.
m.veysel
Üye
 
Mesajlar: 3
Kayıt: 19 Ara 2009 15:33
Konum: ŞANLIURFA

Dön Mutfak Tasarımı ve Örnekleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

cron