İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık

Bu bölüme iç mimarlık eğitimi veren üniversiteler hakkında yorumlarınızı yazabilirsiniz...

Moderatör: maglor

İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık

Mesajgönderen Lethe » 05 Eki 2008 13:01

Sevgili bebek, üniversite temsilcisi olarak önce sana, sonra bu üniversitede okumuş okuyan diğer arkadaşlara danışmak istediğim birkaç konu var:
1. İkinci dili zorunlu kılarak mezunlarına yurtdışı kapılarını açtığından bahsetmişsin. Erasmus programı var sanırım. Nedir bunun işlerliği? Kaç kişi gider? Faydalanırlar mı? İngilizce'den sonra sanırım bu alanda makbul dil Fransızca veya İtalyanca, doğru mu?? Yurtdışı iş olanakları yaratanlar var mı? Ne yaptılar?
2. Web sitesini incelediğimde bu sene 8 mezun verdiğini gördüm bölümün? Korkmalı mıyım?? :)
3. Bir de etkinlikler başlığı altında "field trip" olayı çok ilgimi çekti, gerçekten yurtdışı fuarlara götüren bir hoca profili mi var? (öyleyse süper:) Çalıştay ve Seminerleri de gördüm. Bunlardan ne kadar faydalanıyorsunuz?
4. Son olarak, sence neden Bilkent'le ilgili tonla laf edilmişken İEÜ ile ilgili konuyu benim gibi çömez bi üye açıyor? Bİlkent'in 155 kişi alması, İEÜ'nin 55 kişi almasıyla ilgisi var mı sence bunun?

Amma sordum... Bildiklerini ve yorumlarını paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.
"The work of an interior designer draws upon many disciplines including environmental psychology, architecture, product design, and traditional decoration."
Kullanıcı avatarı
Lethe
Üye
 
Mesajlar: 14
Kayıt: 04 Eki 2008 21:24
Konum: İstanbul

Mesajgönderen Lethe » 07 Eki 2008 20:44

Kimse yok mu?
"The work of an interior designer draws upon many disciplines including environmental psychology, architecture, product design, and traditional decoration."
Kullanıcı avatarı
Lethe
Üye
 
Mesajlar: 14
Kayıt: 04 Eki 2008 21:24
Konum: İstanbul

İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü

Mesajgönderen bebek » 19 Eki 2008 10:41

Önceliklle geç kalmış cevabım için özür dilerim; zira ekonomili olmak zor daha ilk 2 haftadan foruma bile girecek vakit bulamadım. Sorularına elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.
1. Erasmus programınla gidip-gelen çok fazla insan var. Okulun içine girdiğinde böyle uluslararsı bir kaynaşma görüyorsun zaten. Erasmusla gitme olanakları için bazı şartlar var tabi ki; bunları ayrıca araştırmak gerek. Ama en önemli etken yurtdışında gidilecek okulun kontenjan açması. Ayrıca ikinci yabancı dil de bir tercih meselesi bence, hedefin ya da hayalin ne ise ona göre bir dil seçmek önemli. İleride eğer yurtdışı planların varsa İtalya'ya gitmek isterken Fransızca almak saçma olur. İtalyancanın da sebebi o ülkenin iç mimaride diğer ülkelere nazaran daha çok gelişmesi. Diğer bir konuda yurtiçerisinde hedefleyebileceğin bir firmanın yaptığı ticaretlerde hangi ülkeleri tercih ediyor olması da önemli tabi ki. Erasmus ya da başka yöntemlerle yurtdışına gitme olayı konusunda bir şey benim dikkatimi çok çekmişti ki asansörde bir öğrenci ve bölüm dekanı Hollandayla bağlantıları için ince detayları konuşuyorlardı. Bir dekanın sadece bir öğrenci için uğraşması beni gayet şaşırtmış ve mutlu etmişti.

2. Okulun öğrenci girdi-çıktı sayısına bakınca insan cidden korkmuyor değil. Evet, her yıl 55 kişi alıyorlar; her yıl mezun olan sayısının azalmasında başka etkenlerde var. Mesela ikinci yabancı dil veya stüdyo dersi. İkisinden herhangi birinden kaldığın anda yıl uzatıyorsun, alttan almak da mümkün ama programlar mutlaka çakışıyor. Bu yüzden birçok insanın senesi uzuyor. Bir de buna korkmak demeyelim ama tedbirli olmak lazım, çünkü bir özel okula göre çok disiplinli ve hocalar çok idealist. Hiçbir şekilde acımaları yok; yani kısmen olması gerektiği gibi(tabi bunda yabancı hocaların etkisi de çok).

3. Field trip epey gerçekleştirilen bir şey. Daha geçtiğimiz hafta sonu Fethiye'deydik. Orada 2 gün boyunca bir mimarın evlerinin ölçülerini aldık, iç-dış ve detay dahil olmak üzere. Fazla yorunuldu ama sağ olsunlar otelimizi bile deniz kenarında ayarladıkları için biraz da yorgunluk giderici olmuştu. Bu sadece çizim dersi için yapılan bir geziydi. Hocalardan böyle taleplerde bulunursan eğer mümkünlü bir şeyse gerçkeleştirmek için ellerininden geleni yaparlar.

4. Ekonomi hakkında neden tonla laf edilmiyor? 7-8 yıllık bir geçmişi var. Henüz diğer üniversiteler kadar büyük kampüsleri olmadığı için (inşallan 2011'de oluyor) fazla öğrenci almıyor, dolayısıyla etrafta dolaşan çok fazla Ekonomili öğrenci yok. Ayrıca Bilkent adını duyurabildi. Hala İzmirli olup bizim okuldan haberi olmayan insanlar var. Bu yüzden ben bunu normal karşılıyorum. Aslında yaptığı iyi işler var yarışmalar, projeler vs. Yakında hak ettiği ünü ve değeri o da kazanacaktır.


Umarım az çok aydınlatabilmişimdir. Kolay gelsin.
bebek
Üniversite Temsilcisi
 
Mesajlar: 113
Kayıt: 11 Ağu 2008 23:03
Konum: İzmir

Mesajgönderen Lethe » 19 Eki 2008 16:06

Bebek çok teşekkürler, yoğun olduğunu tahmin etmiştim, yine de zaman ayırman çok aydınlatıcı oldu...
"The work of an interior designer draws upon many disciplines including environmental psychology, architecture, product design, and traditional decoration."
Kullanıcı avatarı
Lethe
Üye
 
Mesajlar: 14
Kayıt: 04 Eki 2008 21:24
Konum: İstanbul


Dön Üniversiteler Hakkında Yapılan Yorumlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

cron