Çankaya Üniversitesi / Ankara

Bu bölümde vakıf üniversitelerini tanıtabilir, aynı şekilde yorumlar yapabilirsiniz...

Moderatör: maglor

Çankaya Üniversitesi / Ankara

Mesajgönderen mksancak » 07 Eyl 2008 23:03

Mimarlık disiplininin bir dalı olan İç Mimarlık, insanın yakın çevresini oluşturan yapıların iç mekan tasarımı ile ilgilenir. Bu kapsamda, İç Mimarlık eğitiminin amacı; öğrencileri sadece teknik bilgilerle donatmak değil, ama beraberinde kullanıcının fiziksel ve duygusal gereksinimleri ile ilgilenmek üzere, estetik bilgiler de vermektir.

Bu gereksinimleri karşılamak üzere, iç mimar, ilgili teknik, sosyal ve ekonomik problemleri kapsayan bir anlayış sunmalıdır. Gerekli bilgi kuramsal derslerde sağlanmakta stüdyo çalışmaları da, tasarım sürecinin ana faktörü olan yaratıcılığın gelişimine yardımcı olmaktadır.

LİSANS PROGRAMI:

Ders programı, mezun öğrencilerin disiplinler arası iş ortamına uyumlu katılımını sağlayabilecek özellikte, diğer disiplin üyeleriyle, örneğin mimarlar, mühendisler, peyzaj mimarları, ticari, kurumsal veya yerleşim projelerinde tasarım yapan dekoratörlerle, işbirliğine girebilmelerine olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

Uygulama çalışmaları iki değişik işleve cevap vermek üzere planlanmıştır. Birincisi, öğrencinin mezun olmadan en verimli alan birikimi kazanmasına yardımcı olunarak mesleki tecrübe elde etme süreci en aza indirgenebilmekte; ikinci olarak da, öğrencinin katılımı profesyonel uygulamacılar ve akademisyenlerle bağ oluşturabilmektedir.

YÜKSEK LİSANS PROGRAMI:

Bu programın amacı iç mimarlık, iç mekan tasarımı ve ilgili alanlardan mezun olan bireylerin belirli konularda uzmanlaşmasını sağlamaktır. Öğrencilerin, bilimsel araştırma yoluyla bilgiye ulaşabilmeleri yanında bu bilgiyi değerlendirerek, yorumlayarak, yaratıcı ve araştırmacı kimliklerini ortaya çıkarmalarına olanak vermektedir. Yüksek Lisans Programı, uygulama alanlarındaki tecrübeyi, kuramsal bilgi ile derinlemesine destekleme olanağı veren esnek bir kurguya sahiptir. Bu kurgunun amacı, bir taraftan üniversite için gerekli akademik personeli, diğer taraftan da toplumun çeşitli taleplerini değerlendirebilecek ve nitelikli hizmet verebilecek meslek üyelerini yetiştirmektir. Temelde, umudumuz programın tüm mezunlarının ileride çevremizdeki yaşam standardının gelişiminde öncül rol oynamalarıdır. Bundan dolayı, öğrencilerin gerekli tüm bilimsel alt yapı ile donatılarak, çeşitli disiplinlerdeki uygulamalarda yer almaları teşvik edilmektedir.

Dört yarıyılda tamamlanması öngörülen program yedi ders, bir seminer sunumu ve tez yazım sürecinden oluşmaktadır. İç mimarlık bölümünde sadece tezli yüksek lisans programı yürütülmektedir. Eğitim dili İngilizce?dir. Tezin konusunu belirleyip tanımlamak ve alınacak derslerin bilinçli seçimini sağlamak için birinci yarıyıl sonunda bir tez danışmanı atanır. Derslere tam zamanlı katılım zorunludur.

Programa başvuran adayların İç Mimarlık veya ilgili alanlardan bir lisans derecesine sahip olması gerekmektedir. (Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Kentsel Tasarım, Şehir Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı ve Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından kabul edilen diğer alanlar).

( Alıntıdır )

Bölümde verilen eğitim teknik ağırlıklı. ( ben okurken öyleydi en azından)
İlk açıldığında maket tekniğine çok özen gösteriliyordu ama daha sonraları projelerde maket zorunluluğu azaldı. Bu da 3d görsellerin kullanımıyla desteklenmekte.
Ben 2. sınıftan itibaren autocad çizimleriyle jurylere girdim. Ama bazı dönemlerde bilgisayarla çizimleri kabul etmedikleri olabiliyor.

Autocad, 3dsmax ve Photoshop programları öğretiliyor.
Akustik, Aydınlatma ve Yangın ile ilgili derslerde var. Sn. Gönül Utkutuğ bu derslere giriyor. Gazi Üniversitesinin hocası.

Bölümdeki hocalar içmimarlık, mimarlık ,endüstri mühendisliği, şehir plancılığı bölümlerinden mezun. Bu da her konuda bilgiye rahat ulaşmanızı sağlıyor.

Okul Çukuambar da , ODTÜ 'nün yanında kurulu,çok büyük bir kampüsü yok hatta küçük diyebiliriz. Kütüphanesindeki içmimari kaynaklar yeterli düzeyde. Sosyal olanakları kısıtlı bir spor merkezi var, yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonu, vs...

Benim ekleyeceklerim şimdilik bu kadar. Aklıma geldikçe yazarım. Sorusu olan varsa cevap verebilirim. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mksancak
Üye
 
Mesajlar: 18
Kayıt: 07 Eyl 2008 21:51
Konum: Ankara

Re: Çankaya Üniversitesi / Ankara

Mesajgönderen Merdox » 08 Eyl 2008 19:14

Bilgiler için teşekkürler. Ankara'da yaşıyorum ve bu sene sınava gireceğim. Tercihlerimden biri de burası olacak. Tekrar Teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
Merdox
Üye
 
Mesajlar: 31
Kayıt: 02 Ağu 2008 23:48
Konum: Ankara


Dön Vakıf Üniversiteleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

cron