BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ

Bu bölümde vakıf üniversitelerini tanıtabilir, aynı şekilde yorumlar yapabilirsiniz...

Moderatör: maglor

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ

Mesajgönderen irepata » 21 Kas 2008 22:56

2003- 2004 Ögretim yılında kurulan Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ,Tasarım ve Mimarlik Fakültesi, İç Mimarlik ve Çevre Tasarımı Bölümü 2008 yılında ilk mezunlarını vermiştir. İngilizce hazırlık bulunmaktadır. Hazırlık sonrası 4 yıl eğitim verilmektedir. Dersler Türkçedir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. ÖSS’de herhangi bir puan türünde (ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1 ve EA-1; ÖSS-DİL) 160 ve daha yüksek puan alanlar özel yetenek sınavına girmek üzere bölüme ön kayıt yaptırabilirler. Kontenjanı toplam 50 kişidir.


ÖZEL YETENEK SINAVI (ÖYSP) PUAN AĞIRLIĞI YERLEŞTİRME PUANI (YP) AĞIRLIĞI
UYGULAMA PUAN AĞIRLIĞI PUAN TÜRÜ PUAN AĞIRLIĞI

Genel Kültür / %20
Görsel Algılama / %40
Desen / %30
Dosya Sunumu / %10
____________________________________+
Toplam / %100 = Özel Yetenek Sınavı Puanı (ÖYSP)

Özel Yetenek Sınavı Puanı (ÖYSP) %85
ÖSYS Yerleştirme Puanı (Y-ÖSS) % 15


Bu bölüm kapsamında autocad ,rhino ve 3d max programları öğretilmektedir. Yüksek lisans programı bulunmamaktadır. Llp-Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği bulunmaktadır.


Benim gözümle başkent üniversitesi;tanıtmak için pek iyi cümleler kuramayacağım. Güzel sanatlar tasarım ve mimarlık fakültesi olarak birçok soruna sahip; en başta atölyeler küçük ve daha doğrusu bazı sınıflar için. Bina olarak çok kötü; farklı fakülteler ile katları anlamsız bir şekilde paylaşıyoruz bir onlar bir biz arada karışık kısaca fakülte kavramı yok. Bunun dışında yetersiz bilgisayar ve programları kaldırmayan bilgisayarlar. Özel okul diye düşünmeyin sadece para gözüyle bakılmakta öğrenciye. Öğretim elemanları olarak da gerçekten size çok faydalı hocalar da var gereksiz hocalarda bu her okulda böyledir gerçi ama 1. sınıfta çok fazlasıyla iyi bir eğitim alınmakta. Bunun dışında sosyal aktivite diye bir olay da yok. Geçen sene şenlik adı altında bir şey yapıldı ama katılmaya gerek duyulacak nitelikte değildi. Bunun dışında bir çok konferans, sempozyum verilmekte ,bunun da öğrencinin ufkunu açmak amaçlı iyi şeyler olduğunu düşünüyorum. Kısaca sosyal olarak hiçbir şey beklenmemesi gerekir. Ulaşım olarak da; bir dağ başında bulunmakta ve servis sorunu da yaşanmakta, okulu en geç terk eden bölüm olduğumuz için bazen baya süre servis beklemek zorunda kalıyorsunuz, tek olumlu yönü servislerin ücretsiz olması. Her şeye rağmen bu bölüm için iyi bir eğitim almak istiyorsanız bunlara katlanabilirsiniz sanırım.
irepata
Üniversite Temsilcisi
 
Mesajlar: 16
Kayıt: 28 May 2007 19:12

Mesajgönderen creator » 22 Kas 2008 11:48

Verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız yorumlar için teşekkürler...
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin
 
Mesajlar: 1008
Kayıt: 18 Şub 2007 13:56
Konum: İSTANBUL


Dön Vakıf Üniversiteleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

cron